Siirry pääsisältöön

Sinkkuelämää (sarjan) arvostelu

Aion nyt tehdä jotain merkittävää, ja viedä tämän limbossa homehtuneen kirjoituksen viimeinkin jonkinlaiseen loppuun ja näennäisen järkevään arvosanaan. Joten...kokeillaan==>


Kuten olen ilmoittanut ; katson "Sinkkuelämää" ..enkä edes osaa hävetä sitä lainkaan. Mutta nyt kun sen katsoo jo noin viidettä kertaa, koko paskan, alusta loppuun -olen alkanut nähdä sen hieman eritavalla ja huomata sieltä seasta kaikkea sekalaista mikä räsähtää silmään ihan erilaisena kuin ennen.

Ennen en niinkään tullut ajatelleeksi sarjan lähettämiä sekalaisia viestejä ja koko sen sisältämän maailmankuvan merkitystä yms, sen kummemmin, mutta nyt vanhempana ja viisaampana niitä on mahdotonta olla huomaamatta. Ja vaikka kyseessä onkin toki vain fiktio ja TV-sarja (joka tosin osittain perustuu tosielämään) -on silti jokseenkin paikallaan ruotia kevyesti sarjan sisältöä.

Ensinnäkin, on totta -kuten minulle Youtuubissa kerran joku jenkinkekkana totesi, että "sex and the city girls are all fake bitches who couldn´t hold a real relationship" eli tottahan toki nämä ämmät on aika sekopäisiä ja "feikkejä" yms, ja vaikuttavat suht kvyttömiltä mihinkään toimivaan ja mutkattomaan ihmis-suhteeseen. Esim, ja tämä todettiin sarjan imdb sivulla, Carrien suhe(sic!) "Aidaniin" on aika sekopäinen, eikä Khäri ansaitsisi koko äijää, Aidan on aivan liian hyvä ja aito ja niin ees päin, kyseiselle naiselle, ja mainittiin myös, että Carrie ja Kiho ovat kuin toisilleen luodut ; kaksi itsekästä, lutkamaista, pelehtivää, pettävää kahjoa. Ja vaikeaahan sitä kiistääkkään on.

Sarjan tuottajana ja avustavana tuottajana ja milloin missäkin taustaroolissa on Carrien roolinsa lisäksi häärinyt tuo "juutalais hevonen" Sarah Jessica Parker, joten en tiedä miten paljon on kotoisin hänestä ja miten paljon ihan käsikirjoituksesta saati sitten siitä kirjasta mihin koko raina perustuu, mutta aika helvetin neuroottinen akka Khäri on !! Tsiisus vittu.

Khäri saa aina jotain ihan totaalisen ihme-vitun-kohtauksia milloin mistäkin, jos ei muusta niin kengistä ! Ja kuka helvetti tuhlaisi kenkiin 40,000 $ !?!?! No Khäri tietenkin !

Toisaalta Carriessa on puolensakin, jotain sellaista määrittelemätöntä sähäkkyyttä tai jotain, mistä voi ihan digata, ja silloin tällöin ihan khuuleja "luukkeja".

Mutta yksi asia joka sarjassa on vähän alkanut käydä päälle on yksinkertaisesti rivous, tai se sellainen hävyttömyys ja ...riettaus tai ihan vain: PerusJuutalainen vulgaarius.

Voi olla, että olen vain itse muuttumassa joksikin "vanhaksi kalkkikseksi" mutta joskus tämän sarjan non-shalantti tapa puhua milloin mistäkin anaalisyylistä ja suihinotoista tai gynekoloogin römpsänräpläämisestä kuukautisiin -on snadisti ällöttävää.
Ja se kaikki vielä esitetään yleensä sen muikistelevan Alfa-ämmän eli Samanthan suulla ja Samin irvistellessä kuin jokin vastustamaton Jumalatar. Vaikka Catrallin Kimi ei mikään varsinainen kaunotar tai Jumalatar olekkaan, vaan aika PerusEnglantilainen tissitön lehmä ! Mutta on sillä silti kyllä ihan viehättävä naama ja sellainen persoonallinen, mutta toisaalta vähän perusenglantilaisehko. Ja kerrassaan kamala perse.

"Kelpaisko suuhunotto tai anaalisyylä ?! "

Itseasiassa sarjan tapa keskustella ja puhua vastenmielisistäkin asioista ja oikein pedestalisoida ja esillenostaa niitä, muistuttaa jokseenkin isovanhempiensa kuuntelemista kun he läpikäyvät viimeisimpiä lääketieteellisiä ongelmiaan, jotain suolistovaivoja tai jalkasilsojaan tai kuinka papparaisen tekarit tippui vessanpönttöön ja miten ne sieltä kourittuaan hän sitten söi silakkaa ja haisi tjns.

" I don´t caaaaaree ! "

* * *

Ja kuten sanoin, on Carrie aika neuroottinen "keissi", mutta eipä ne muutkaan akat mitään tyyneyden Zenbuddhalaisia esimerkkejä ole. Toisaalta sellaisiahan naiset hyvin usein on, mutta se jaksaa joskus olla jo vähän ärsyttävää katsella sitä jatkuvaa kohkaamista ja soutamista ja huopaamista ja huolestumista milloin mistäkin kissanristiäisistä ja yhdentekevyyksistä. Nainen on todentotta, joskus koomisuuteen asti aina huolissaan kaikesta ! Jopa TV:ssä.

Mutta on myönnettävä, että tämä tällainen kohkaaminenhan taitaa olla koko paska pointti.
Ja heii!! onhan siellä vilahtanut joskus, jos ei jopa tissit yms, niin meidän ikioma Marimekkomme ! Jihuu.

* * *

Hahmoista selvästi, mielestäni, paras ja tasokkain on tietenkin wasp muija Charlotte. Tai ainakin tasokkain, ehkä tässä ei ole niin selkeää Parasta hahmoa kuin yleensä, sillä koko helahoito on ylimalkaan mielestäni oikein hyvin näytelty ja tehty jne.


" Charlotte "
Mutta Charlotte on kuitenkin sellainen mihin uskon suurimman osa esim suomalaisista pystyvän kaikkein eniten samaistumaan, Charlotella on kuitenkin aina jonkinlainen taso ja tyyli ja maku ja järki yms, eikä se ole mikään totaaliräävitön juutalaishirviö. Kuten eräät..

Carrie on ...hyvin hyvin päättämätön (eli Moderni [kuten me kaikki..?!] ) ja nirso. Ja vaihtaa äijää kuin kenkää. Ja kertojaäänenä -selostaa tapahtumia mitä ei ole edes nähnyt, mistä ei ole edes kuullut ja mistä ei voi edes tietää mitään ! ....noitako se on? ...näyttäähän se kyllä vähän ...

Samantha on ...kalliihko huora ?! Tai ainakin hyvin hyvin "seksuaalisesti vapautunut" ja ympäriinsänaiva eli promiskuiteetinomainen.
Ja kuten kaikki nämä muutkin ämmät, hyvin materian ja rahanhimoinen ja kaiken kalliin perään.
Kaikki mieshahmojen lahjat kyllä kelpaa (paitsi ne pari jaksoa sitten saadut helmistringit ja timanttisormus, myönnettäköön).

Sitten on se tosielämän Lepakko / lesbo eli Miranda.

" Miranda "
Miranda on ....Miranda ! Aina hermostunut keltapäinen homo-hetero-sekopää. Miranda on hermoraunio. Miranda oli raskaanakin ja sai jonkun ruman juutalaisen lapsenkin rääkymään kotiinsa. Miranda Miranda.... Miranda on ihan jees, ihan peruspirteä tyhjäpäisehkö pöhelö ämmä. (Eikä kai kaukana ole tuo näyttelijänsäkkään, Cynthia Nixon, tosielämässä, tuosta kuvaksesta).

Mirandan täytyisi aina ruudulla miestä suudellessa tai nussiessa yrittää näyttä siltä kuin tykkäsi siitä, siltä kuin hän ajattelisi, että "ihanaa,  kullia!! jee hei, ihanaa!! kullia....jee!!" kun todennäköisesti ajattelee lähinnä "..yök! ".

Mire näyttää myös snadisti joltain apinalta...

"..huoh...empä tiedä, se vauva vaan itkee ja...se Stiivikin vaan pomputtaa sitä palloa ja virnistelee... alkaa vitsit olla kyllä vähissä"

Miranda on vähän turhan huolestuvaa sorttia ja hermostuvaa ja onkin aina lähinnä yhden irronneen laastarin tai jalasta irronneen kengän päässä täydestä hermoromahduksesta ja itkupotkukohtauksesta.

* * *

Sarjassahan muistetaan tietysti myös juhlistaa neekeriä ja muistella Holokaustia(tm) ja tuoda esiin juutalaisia, tavalla tai toisella. Nyt tuossa eilen illalla nähdyissä jaksoissa käynnistyi taas se tarinakaari jossa Charlotte rakastuu siihen "vastustamattoman ihanaan, sottaiseen isoon juutalaiseen vauvaan" jonka kanssa taisi muistaakseni mennä jopa naimisiin myöhemmin! Sama kalju juutalainen apinamies kuin sarjassa "Californication" (joka on muuten ohimennen sanoen, samaa kaliiberia kuin tämä -ensin ihan hyvä, mutta järkiinnyttyäsi lähinnä kuvottava ja liian juutalainen).

Ja sarjassahan pyörii myös lesbot ja ne iänikuiset klishee homot sisustussuunnittelijat ja parturi-kampaajat ja hääsuunnittelijat ja ihan vain kullin esittelijät yms.
Mutta ne myös toisaalta toimii kyllä, kuten on tarkoituskin. Sillä onhan sarja määritelty "komedia"ksi, ja se onkin yllättävän usein, yllättävän hauska. Parempi helposti kuin moni nykykomedia.

* * *

Olenkin tykännyt tästä sarjasta kai siksi(kin) että se on todellakin niinkin huvittava ja hauska kuin on, eikä se ole mitään modernia hötöä missä vain teinit pyörii jossain metsässä taikasauvan kanssa ihmettelemässä ja nussimassa ja ammuskelemassa elukoita.
Tässä on tai oli, siis vielä niitä ihan oikeita tosielämän ihmisiä näyttelijöinä, eikä näitä mitkä ei ole ikinä edes käyneet kotinsa ulkopuolella (siis niinq kroppansa kaa, eikä siis niinq tiatzalla esim kuuklella tjs jnou).

Ylimalkaan ja lopunkaiken .....edelleen hyvä ja katseltava sarja, jossa on vähän sitä kuuluisaa "jokaiselle jotakin". Persoonallinen ja viihdyttävä, ja jos ei muuta niin Nyy Jook on aina Nyy Jook ja jo syy sinänsä ainakin koekatsoa jotakin.

Ja outoa kyllä, on Carriella ja Herra Iso Kiholla ihan oikeaa "kemiaa". Eli juutalaisella noita-akalla ja jonkinsortin konkkanokkaisella italiaanon könsikkäällä. Se vaikuttaa oudolta yhdistelmältä, mutta toisaalta ; anglojen sfäärissä on vallalla käsitys / sanonta / ajatus, että italiaanot ja jutkut on paljolti samanlaisia !

Johan pomppas !

* *

Sarjan alun tunnusmusiikki on mielestäni suhteellisen outo ja jopa paskan rajamailla, mutta sopii kuitenkin jostain syystä ihan hyvin vaatimuksiin. Eli siis : ei paska. Paska, mutta ei kuitenkaan paska !
Niinkuin pilailupaska.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PSYn krapula

No niin, nyt astui sitten PSY kin jo siihen itseensä. https://www.youtube.com/watch?v=HkMNOlYcpHg Ehkä jossain olotiloissa ja kellonajoissa ihan taustallakuunneltavaksi pumputukseksi sopivaa hööä, mutta muuten. .. . ihan todella tyhmää jankutusta. Kiinnostuneena odotin mitä PSY tekisi seuraavaksi ja sitten se läväytti silmilleni tällaista paskaa !??! Vittu ! Se on jopa saanut ittensä Snuupdoginkin mukaan tuohon hömppäänsä. ....Veikkaisin, että kaikki se "katukunnioitus" ja uskottavuus mitä Snuupilla on tähän asti ollut, meni pöntöstä alas tai ainakin alemmas, tämän myötä. (Ja mainittakoon, että : Snuupin paska haisee luultavasti ihan suunnattoman pahalle!! hampulle tai jotain. Se kai on se kuuluisa hahmo siitä vitsistä joka polttaa niin paljon ruohoa, että paskantaa hamppuköyttä!?). Koko nekru on niin vitun laihakin, että näyttääkin hamppuköydeltä!! ja ihan-tasan-varmasti haisee sellaiselta ! Snuuppi näyttää jo totaalisen seniililtäkin tässä, ja eikä varmaan edes tä

Soittolista 10.10.2021

Tässä se on. Kaikkien jo kauan odottelema suuri ja merkittävä uusi soittolista. Ja koska tämä voi jäädä viimeiseksi niin yritän kuratoida jotain edes jonkunlaista ja väärtiä tällä erää, mutta lähinnä tässä on kronikoituna uusia juutuublöydöksiäni yms. 1.   https://www.youtube.com/watch?v=j1D07EnfiKc&list=PLAgIEIPtYm9BdeJ0gZbBqBdBxtI1Pz9Mt&index=85&ab_channel=HaisyVibes Wiin Shopping Channel musiikki :) 2.   https://www.youtube.com/watch?v=WWpwcTDz9ws   -  Ottawan - Hands Up ( HBz Bounce Remix ) 3. https://www.youtube.com/watch?v=-zj_orAWJzs&ab_channel=Batmobile-Topic - Batmobile - Burning Love 4. https://www.youtube.com/watch?v=c2F7o6aJdtw&ab_channel=ElovanProductions - Frankie Goes to Hollywood - Relax ( Elovan 2014 Remix )  5. https://www.youtube.com/watch?v=w8AYmSdaQZI&ab_channel=NewMelody   - Nea - Some Say Tämän ^ olet kuullut jos olet käynyt 2019 ja sittemmin, missään ostoskeskuksessa. Noin vartin välein pisimmillään, mutta tämä on omassa rauhassa