Siirry pääsisältöön

The Expendables 2 Arvostelu

Olen hommannut jo jonkin aikaa sitten itselleni tuon "Expendables 2"sen Bluureinä ja sain vasta nyt viikonloppuna aikaiseksi sen, että ihan katsoin koko paskan !! Joten miksen myös samantien arvostelisi sitä tänne !?!? Niimpä. Ei ole mitään syytä miksei.



Aloitan sanomalla, että tykkäsin siitä ykkösestä ...vaikkakaan se ei mikään mestariteos olekkaan tai edes varsinaisesti sinänsä -hyvä leffa. Ja olen itsekkin aina ajatellut tällaista ideaa, kuten näköjään Stallonekin eli että olisi hienoa tai ainakin kiinnostavaa nähdä kaikki ne suurimmat kasari-äxön nimet yhdessä ja samassa paketissa. Ja nyt, kiitos näiden Expendablesien, se on toteutunut !

Tuskin kukaan nyt erityisen syvällistä elokuvakokemusta tällaisesta odottikaan, joten se ei liene yllätys että tässä ei ole kauheasti mitään kerroksia tai mitään se merkittävämpää juontakaan sinänsä. Lähinnähän kupletin juoni on : kasa ääriraavaita macho-hetero miehiä, karvaisia, lihaksikkaita, ja testosteroonia hikoavia karjuja, pyörii löyhästi ympyrää -näytellen jonkinlaista puolivirallista / -laillista palkkasoturi organisaatiota ja pätkii rättipäitä ja vinosilmiä ja Valkeita Mulkkuja sen kun kerkee. Eli raa´at hetero-Rambot kokoontuvat yhteen sille "vielä yhdelle ja toiseksiviimeiselle ryminäkeikalle, joka ratkoo kaikki ongelmat" ja siihen pontta saadakseen ottavat he onkeensa siitä, että Van Dammen esittämä Valkea Mulkku potkaisee iiiiso, ison puukon yhden "expendablesin" syömmen läpi. Ja tietysti vielä irvistelee päälle, muttei kuitenkaan tee sitä yhtä ainoaa järkevää ja itsesuojeluvaistoanoudattavaa liikettä, eli : yksinkertaisesti tapa koko saatanan lössiä kun siihen on oikea unelma tilaisuus !
Ei!! Ei niitä tapeta vaan ne jätetään henkiin ja janoamaan kostoa. Nääx niin se käy.
Ja liittyyhän tähän rainaan vielä sekin, että 160-vuotiaan Juutalaisen Pyhän Kaljun eli Bruce Willisin esittämä "Church" vaatii tätä poppoota noutamaan jonkun ...no.. jonkun "salajutzkan" yhestä lentzikasta ja tuomaan sen hänelle (käsittääkseni) ja sitten hän ja Syltty olisivat sujut.

Myönnettäköön, että suurimmaksi osaksi, elokuva kyllä etenee mitä jouhevimmin, eikä täysin turhia suvantovaiheita tarvitse juurikaan sietää ja kärvistellä. Paitsi se ihan täysin!! ja totaalisen!! pakollinen!! Kapakkakohtaus, jossa tämä (pian ruumiiksi muuttuva Nuori ja Puhdas ja Viaton [murhaaja!]) suojatti ja tuleva rituaaliuhri saa karskilta isähahmolta eli tietenkin Syltyltä pari haaleaa "isällistä neuvoa" ja pään´nyökytystä. Se on yksi niitä aniharvoja elokuvan vähän laimeampia kohtauksia, mutta muutoin en voi kyllä edes piruuttani valittaa liiasta tylsyydestä (ellei sitten koko elokuvaa sinänsä, valita).

Tai no...joo, tseasiassa !! hold your horses ! onhan siinä vielä eräs toinenkin vähän tylsä täytekohtaus, nimittäin se kun tämä samainen "puhdas kloppi" jaarittelee lentokoneessa siitä mitä hän sai kokea taas jossain Afganistanissa tai jossain Ähläminevadassa ja ...minua niinQ kiinnostaa, koska minä niinQ välitän tästä tyypistä ja minä niinQ..eikun siis..hei!! ei ! enhän välitä !! Ai dount giva fak !

Itseasiassa en välittäisi ja voisin ehkä jopa häveten vähän naurahtaa jos se vaikka koneesta ulostautuessaan sotkeutuisi potkuriin tai lävähtäisi suoraan maahan kun varjo ei auennutkaan. (Mutta en minä häntä vihaakkaan ! eli ei tätä pidä käsittää ihan täysi vatipäiseksi psykopaattiseksi tunteettomaksi suhtautumiseksi tähän karkeahkon komeaan nuorehkoon urokseen !)

No, mutta jokatapauksessa... tämä "salajutzka" käy ilmi ; on jonkinlainen kartta, aarrekartta... joka johtaa Van Dammen Ryssien hautaaman Plutoniumläjän jäljille / tarkalle sijainnille. Ja senhän ei siis saa antaa joutua vääriin käsiin, ja se joutuu tietenkin niihin ihan ensi sijassa. Ja niistä sitä sitten lähdetään repimähän. Siinä koko kupletti !

* * *

Mukaan on siis ympätty lähes kaikki 80-luvun "silmäätekevät" ja ampumaleffaklisheet kuten : Varsineekeri, Syltty, Dolf Lungreen ja pari jotain modernimpaa pallinaamaista tyyppiä ja joku neekeri ja Jet Li ja Stathamin Jasoni.

Jason Statham

Sehän tämän koko leffan oikea tarkoitus on jokatapauksessa : kahdeksankymmentäluvun yrmyjen kokoontumis-ajot. Ja siltä osin kaikki kyllä ihan ...sinänsä toimiikin.. paitsi, että ...jumalauta ne vanhoja !! Sitä ei voi olla huomaamatta eikä tuijottamatta. Mietin itse useassa kohtaa, että "onkohan nuo tekarit?" katsellessani Syltyn suuta ! Eikä ole täysin aiheetonta pelätä, että ne muljahtisivat sieltä yht´äkkiä ulos ! kesken tiimellyksen. Kuin huumepaketit rikollisen rotan perseestä, keskellä tullia.

Lähinnä tämä filkka siis koostuu siitä, että nämä vanhat papparaiset ja nahistuneet Botox-hirviöt yrittävät huvittaa itseään ja naurattaa yleisöään, mutta vaikka se sikäli toimiikin ihan yllättävänkin hyvin -joudun olemaan jokseenkin samaa mieltä kuin joku joka arvosteli tämän leffan Rotten Tomatoessissa (joku niitä tavallisia ihmisiä, lukijoita, amatöörejä) eli tämä kaikki on oikeasti lähinnä todella tylsää, siksikin jo, että se on niin täysin ennalta arvattavaa ja nähty jo niiiiiin moneen kertaan. Esim halki koko 80-luvun !

Mutta siltikin tämän jaksaa ainakin joskus katsoa, ei ihan joka päivä tai viikko, mutta silloin tällöin eläessään. Minä tykkäsin kyllä, siitä kun olivat ottaneet osaksi elokuvaa mm Zhak Norris vitsejä ja kuinka Bruus ja Arska tiuskivat ja sutkauttelivat toisilleen niitä kasari-sloganeitaan ; "i´ll be back...yip-pi-kayee" jne.

Zhak Norris oli aika outo lintu tähän mielestäni, mutta ihan hauska Neandertaalipappahan se on. Sehän on kai jo joku 80-90 vuotiaskin.

Yksi valituksen aihe tässä oli ainakin Blu-Rayn yllättävän vaihteleva ja parissa paikassa jopa surkeahko kuvan laatu ! Esim kohtauksessa jossa Syltty ja se "superhakkeri-ninja-kinkki-minäosaanhuolehtiaitsestänikutenkukatahansamieskin-voimalepakkomuija" kinkkinaaras istuvat siellä baarissa kuuntelemassa kun Syltty lässyttää yksinäisyydestä, niin siinä kohtauksessa oli kyllä kuvanlaatu kuin perunalla olisi kuvattu ! Käsittämätöntä.
Ja sitäpaitsi: nyt kun näin tämän sittemmin leffateatterin, oikein isolla ...ruudulla / kuvalla, sain tästä vähän sellaisen odottamattoman B-luokan fiiliksen tai sellaisen kuvan, ettei tätä ole edes yritetty kurottaa ihan yhtä ylös kuin näitä moderneja primäärirainoja vaan tämä on vähän samaa kaliiberia kuin Stiiven Siigalin pelleilyt pitkin Eurooppaa ja lavasteita, 90-00 luvuilla.

Mutta kuvanlaatu joka on myös paikoitellen aivan loistavan hyväkin, sikseen ! Nimittäin on kehuttava Van Dammen esiintymistä pääpahis "Vilain"nina, jota ihmettelin jo kun näin tämän aikanaan teatterissa. Sehän oli ihan oikeasti aika hyvä!! Eikä mikään vaivaannutta typerä pelleily ja parodia. Jean-Claudehan toimi kuin junan vessa, myös paholaisen roolissa, ja nauttikin kai ihan silminnähden roolistaan. Ja khuuli luukki yms, mistä siinä ei tykkäisi !

Mutta koko leffa tuntuu silti lopunkaiken, vähän pakotetulta ja väkisinvängätyltä. Joltain sellaiselta millä ei ole mitään oikeaa ja todella merkittävää syytä olla olemassa, muuta kuin se, että Syltty halus niin ! Eikä sillä muutakaan tekemistä ollut, joten hei! miksei !? Ja siksi, että saadaan kaikki nämä ammattipullistelijat vielä kerran (ennenkuin ne kuolee!!) samaan lootaan ja nähdään kaikki kehäraakit samassa kehässä. Ja khuuliahan se on siinä missä äärimmäisen typerääkin tavallaan.

* * *

Eli ; kyllä tämän nyt katsoo, mieluummin kuin joutuu esim...sotaan Ryssiä vastaan tai syö ählämien pitsoja.
Ei täysin toivoton, muttei tietenkään mikään luovuuden täyslaidallinenkaan ! Ihan jees, jonkinsortin "huumoripläjäys"hän tämä on. Kuuluisikin kai kategoriaan "toimintakomedia" tai "aika raaka toimintakomedia" tai "toimintaparodia". Joka on ....aikamoinen ...oxymoroni... : /

Eli siis eräänlainen elokuvien Mischling on kyseessä, joka ei oikein itsekkään omaa mitään visiota sen suhteen, että mikä sitä pitäisi oikein olla. Kuten Mulattikin ymmärtääkseni.

Valitan muuten vielä äkkiä, ohimennen, tähän lopuksi siitä, että jotkin kohtauksen on lähes silmiäsärkevän selkeästi ihan silkka SiiTziiAita (cgi) eli tietsikkahötöä, ja minä inhoan sellaista ! siinäkin tulee esiin elokuvan sieluttomuus ja halpuus yms, kun ei välitetä niin ei viitsitä edes liukua oikeasti pitkin sähkölankoja "ziplainilla" vaan tehdään sekin vain erikoistehosteena. Sellainen syö suuresti katselunautintoa tai tuottaa sen puutetta.

En jaksa sen kummemmin eritellä kaikkia eri karvanaamoja ja partanaamoja ja muskelinaamoja, mutta sanon vielä, että kyllä ne ihan hyvin toimii. Vaikka Liin Jetti onkin jätetty yllättävän vähälle huomiolle tässä, kuin knalli kalliolle.
Lundgreenin Dolffista minä en niin välittänyt, se vähän pilaa näitä expensseja jotenkin, se on vain niin.... entiä..."Ruotsalainen" ?... tai jotain. Ja syltty näyttää jo raihnaiselta vanhalta reppanalta, jonka pitäisi olla isossa pehmeässä sängyssä, suuressa Haliwuud-miljardööri kartanossaan, potemassa kihtiä ja lukemassaa kirjaa -sherrykupposen äärellä. Mene nyt jo helvetti sentään maata! äijän käppänä. Ennenkuin sinulle käy kuten niille elokuviesi rivipahis-statisteille. ..... .. .eli ei-hyvin.

( Kävihän Syltylle jo jotain pahaa sitä ykköstä kuvattaessa, sehän lensi perseelleen siellä jossain "Vilenan" laiturilla ja sen luut vallan mureni ....tai jotain sen suuntaista. Ei jos se vielä kauan riehuu niin ei ole paljoa jäljellä koko äijästä mitä haudata! ehkä muutama luun siru tai jotain ruumisvahaa *puistatus* tai jotain..).

* * *

Ja tätähän on siis tulossa vielä ainakin kolmas, vielä yksi lisä-osa. Joka sisältää jopa Foordin Harrisonin ja ymmärtääkseni Siigalin Stiivenin !! Se on jo niin tyhmää ihan paperillakin ja niin khuulia, että se on pakko mennä katsomaan. Ei maha mitään. Siinä on vain se ongelma, että Siigali on niin lihava, että se peittänee koko ruudun valtavalla ruhollaan, ellei sitä sitten kuvata vähän jostain kauempaa kuten vuoriakin yms. Eli jos siinä leffassa ruutu menee pimeäksi, niin älkää heti vaatiko rahojanne takaisin! se on vain luonnollinen seuraus Siigalin Stiivenin läsnäolosta. Sitäpaitsi ; mistäpä muusta tunnistaakaan niin hyvin Steven Seagal leffan kuin siitä, että ruudulla häärii ja liikkuukin vähän, joku haapea ja tunnistettamaton musta iso möykky ja jonkun muun kuin Steven Seagalin ääni selostaa jotain höyrähtänyttä paskaa !?


ARVOSANA : Tsiigaa jos haluat! Ei mikään ohittamaton pakko-katsoa "tapaus" mutta "hurttia huumoria" ja suonikasta äijäenergiaa ja kaikkea sitä shittiä ja paskaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PSYn krapula

No niin, nyt astui sitten PSY kin jo siihen itseensä. https://www.youtube.com/watch?v=HkMNOlYcpHg Ehkä jossain olotiloissa ja kellonajoissa ihan taustallakuunneltavaksi pumputukseksi sopivaa hööä, mutta muuten. .. . ihan todella tyhmää jankutusta. Kiinnostuneena odotin mitä PSY tekisi seuraavaksi ja sitten se läväytti silmilleni tällaista paskaa !??! Vittu ! Se on jopa saanut ittensä Snuupdoginkin mukaan tuohon hömppäänsä. ....Veikkaisin, että kaikki se "katukunnioitus" ja uskottavuus mitä Snuupilla on tähän asti ollut, meni pöntöstä alas tai ainakin alemmas, tämän myötä. (Ja mainittakoon, että : Snuupin paska haisee luultavasti ihan suunnattoman pahalle!! hampulle tai jotain. Se kai on se kuuluisa hahmo siitä vitsistä joka polttaa niin paljon ruohoa, että paskantaa hamppuköyttä!?). Koko nekru on niin vitun laihakin, että näyttääkin hamppuköydeltä!! ja ihan-tasan-varmasti haisee sellaiselta ! Snuuppi näyttää jo totaalisen seniililtäkin tässä, ja eikä varmaan edes tä

Soittolista 10.10.2021

Tässä se on. Kaikkien jo kauan odottelema suuri ja merkittävä uusi soittolista. Ja koska tämä voi jäädä viimeiseksi niin yritän kuratoida jotain edes jonkunlaista ja väärtiä tällä erää, mutta lähinnä tässä on kronikoituna uusia juutuublöydöksiäni yms. 1.   https://www.youtube.com/watch?v=j1D07EnfiKc&list=PLAgIEIPtYm9BdeJ0gZbBqBdBxtI1Pz9Mt&index=85&ab_channel=HaisyVibes Wiin Shopping Channel musiikki :) 2.   https://www.youtube.com/watch?v=WWpwcTDz9ws   -  Ottawan - Hands Up ( HBz Bounce Remix ) 3. https://www.youtube.com/watch?v=-zj_orAWJzs&ab_channel=Batmobile-Topic - Batmobile - Burning Love 4. https://www.youtube.com/watch?v=c2F7o6aJdtw&ab_channel=ElovanProductions - Frankie Goes to Hollywood - Relax ( Elovan 2014 Remix )  5. https://www.youtube.com/watch?v=w8AYmSdaQZI&ab_channel=NewMelody   - Nea - Some Say Tämän ^ olet kuullut jos olet käynyt 2019 ja sittemmin, missään ostoskeskuksessa. Noin vartin välein pisimmillään, mutta tämä on omassa rauhassa